Popüler Yayınlar

Pastırmalı Çin böreği

21 Mayıs 2011 Cumartesi

İnce kıyılmış pastırmayı, küp doğranmış domatesleri, ince kıyılmış sivri biberleri ve kıyılmış maydanozu derin bir kabın içinde karıştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyup, tekrar karıştırın ve kenarda bekletin. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve sıvıyağı iyice çırpın. Yufkayı 8 adet üçgen biçiminde sigara böreği yapar gibi kesin. Üçgenlerin üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp, üçgenin geniş ucuna pastırmalı karışımdan koyun ve gevşek olarak sarın, fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan yoğurtlu harçtan sürüp çörek otu serpin. 190 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Malzemeler
* 100 gr. pastırma
* 2 adet domates
* 2 adet sivri biber
* Yarım demet maydanoz
* Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniril 3 çorba kaşığı yoğurt
* 2 adet yumurta
* 4 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 adet yufka

Kıymalı patates

Haşlanmış patatesleri iri parçalar halinde doğrayın. 3 çorba kaşığı margarini tencerede eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyin. Rengi değişmeye başladığında kıymayı ve sivribiberleri ilave edin. Kıymanın bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Patatesleri ekleyin. Birkaç dakika kavurun. İnce kıyılmış maydanoz ve kiraz domatesleri ilave edin. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirin.

Malzemeler
* 1 kg. haşlanmış patates
* 3 çorba kaşığı margarin
* 1 adet soğan
* 250 gr. kıyma
* 4-5 adet sivribiber

Çikolatalı krem karamel

Karamel için, tavaya şeker ve suyu aktarıp, karıştırmadan, şeker eriyinceye dek kaynatın. Hafifçe sararınca ocaktan alın, Ya büyük bir kalıba ya da tek kişilik kalıplara dökün. Sütü kaynatıp ılınmaya bıraktığınızda şekeri ekleyin ve eritin. Bir kapta yumurta sarılarını çırpıp, vanilya ve kakaoyla birlikte süte ekleyin ve karıştırın.
Karamelli kaplara yumurtalı sütlü harcı paylaştırın. Kabı, içi su dolu bir kaba koyup, benmari usulü, harlı ateşte, katılaşana dek 25-30 dakika pişirin. Sonrasında servis tabağına ters çevirip, kalıptan çıkarın. Üzeri için, bisküvileri ezin ve diğer tüm malzemeyle birlikte bir kapta karıştırın. Elle şekil verip, tatlının üzerine yerleştirin. Çikolata sosu ve meyveyle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik
* 4 su bardağı süt
* 1 su bardağı tozşeker
* 8 adet yumurta sarısı
* Yarım paket vanilya
* 4 çorba kaşığı kakao
Karameli için:
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 kahve fincanı su
Üzeri için:
* 1 paket pötibör bisküvi
* Yarım su bardağı fındık
* 2-3 çorba kaşığı süt
* 3 çorba kaşığı çikolata

Kabak köftesi

Kabakların içini çıkarıp, rendeleyin. Rendelenmiş soğanla bir kaba koyun. İçine un, yumurta, kıyılmış maydanoz ilave edin. Karabiber ve tuzunu ekleyin. Bu malzemeleri sıkma torbasına doldurun. Kızdırılmış yağa köfte büyüklüğünde sıkıp, çevirerek kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın. Yağını bırakınca limonla servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 1 kg. kabak
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 3 çorba kaşığı un
* 2 adet yumurta
* 1 demet maydanoz
* Karabiber
* Tuz

Çikolata şöleni

Sütü kısık ateşte ısıtın. Portakalı sıcak suda yıkayıp, kabuğunu incecik tıraşlayın. Çikolatayı iri parçalar halinde kırın, kakao, tozşeker, portakal kabuğu ve yumurtalarla birlikte blenderde karıştırın. Isınmış sütü ilave edip, tekrar karıştırın. Çikolatanın tamamen erimesi ve diğer malzemelerin homojen bir hal almasına dikkat edin. Karışımı ısıya dayanıklı 4 kaseye paylaştırıp, içi su dolu bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.

Malzemeler
* Yarım kg. süt
* 1 adet portakalkabuğu
* 1 paket bitterçikolata
* 3 çorba kaşığıkakao
* 3 adet yumurta
* Yarım su bardağıtozşeker

Karnabahar graten

Karnabaharları tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra çiçeklerine ayırın. Başka bir tencerede margarini eritin, unu kavurun. Un sararınca yavaş yavaş süt ve tuzu ekleyin. Sosun içine karnabahar çiçeklerini alıp, karıştırın. Sonra yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp, sıcak servis yapın.

Malzemeler
* 1 adet orta boykarnabahar
* 150 gr. margarin
* 1 su bardağına yakın un
* 6 su bardağı süt
* 1 su bardağı kaşarpeyniri rendesi
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* Tuz

Portakallı irmik tatlısı

Sütü kaynatın. Tozşeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp, 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alın. İçine kuş üzümlerini ve bademleri atın. Yumurtaları da ekleyip, iyice çırpın. Muhallebi kaselerini suyla çalkalayın. Tatlıyı kaselere doldurun. Önceden oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Portakalları dilimleyin. Servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlıların üzerinde gezdirip, servis yapın.

MALZEMELER
* 4 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığıtozşeker
* 1 paket vanilya
* 1 adet portakalkabuğu rendesi
* 1 su bardağındanfazla irmik
* 1 çorba kaşığı kuşüzümü
* Yarım su bardağıdövülmüş badem
* 2 adet yumurta
* 2 adet portakal
* 100 gr. bitterçikolata

Sarmısaklı tavuk butları

Tavuk butlarını haşlayın. 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 5 diş sarmısağı küçük doğrayıp, yağda karıştırarak çevirin. Daha sonra, haşladığınız tavuk butlarını tavaya alın. Tavayı sallayarak, 10 dakika butları kızartın. Servis tabağına alın. Dilerseniz, pilav ya da salata ile servis yapın.

MALZEMELER
* 8 adet tavuk butu
* 1 çorba kaşığı margarin
* 5 diş sarmısak

Lazanya salatası

Lazanyayı tuzlu ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı dökülmüş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk sudan geçirip, ortadan ikiye bölün. Domatesleri küp küp doğrayın, taze soğanı ve közlenmiş kırmızıbiberi de doğrayın. Göbek salatayı ince ince kıyın. Bu doğranmış sebzeleri bir kabın içinde karıştırın. Ayrı bir kabın içine mayonez ve yoğurdu 3 çorba kaşığı zeytinyağıyla birlikte karıştırın, sebzeli karışımın üzerine dökün. Tuzunu ve karabiberin ayarlayıp karıştırın. 2 adet lazanya yaprağını servis tabağına alıp, üzerilerine sebzeli karışımdan 1-2 kaşık koyun. Bir kat lazanya, bir kat sebzeli karışım koyarak 3 kat yapın. Üzerlerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Malzemeler 2 Kişilik
* 6 adet lazanya
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet domates
* Yarım demet tazesoğan
* 2 adet közlenmişkırmızıbiber
* Yarım göbek salata
* 1-2 çorba kaşığımayonez
* 4 çorba kaşığı yoğurt
* Tuz
* Karabiber
* Maydanoz

Helle çorbası

Tencereye margarini alıp eritin. 1 çay bardağı unu yağda hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alın. 4-5 su bardağı suyu yavaş yavaş döküp, unu tahta bir kaşıkla iyice ezin. Tekrar ateşe alın. Koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Servis kaselerine alıp, üzerine kırmızıbiber ve nane serpin.

Malzemeler 4 Kişilik
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çay bardağı un
* 4-5 su bardağı su
* Kırmızıbiber
* Nane
* Tuz
 
Copyright © 2011. Etki Spor . All Rights Reserved