Popüler Yayınlar

Oktay Usta Gül Reçeli

6 Haziran 2011 Pazartesi

Gül Reçeli Tarifi, Gül Reçeli nasıl yapılır, gül reçeli malzemeleri
3 Kg Tozşeker
6 Su B. Su
3 Limon
3 Avuç Gül Yaprağı


Hazırlanışı
Şekeri geniş ve derin bir tencerenin içine boşaltıyoruz. 6 su bardağı suyu ekliyoruz. 3 limon suyunu sıkıp ekliyoruz.

Kaynayama başlayınca altını kısıyoruz. Gül yapraklarını ayıklayıp temizliyoruz. 30 dakika pişirdikten sonra gül yapraklarını koyuyoruz. 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Oktay Usta Kremalı Turta

Kremalı Turta Tarifi
Hamuru İçin:
2 Yumurta
2 Çorba K. Yoğurt
125 Gr Tereyağı
3 Çorba K. Pudra Şekeri
1 P. Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
Kreması İçin:
2 Su B. Süt
1 Yumurta Sarısı
1 Çay B. Tozşeker
1 Çorba K. Un
1 Çorba K. Nişasta
1 Çay B. Tozşeker
1 Tatlı K. Tereyağı
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
İncir Reçeli


Hazırlanışı
Hamuru için, yumurta, yoğurt, tereyağı, pudra şekeri, kabartma tozu ve 10 kaşık un koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. İç harcı için, tereyağı, süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı tencerenin içinde pişirip ılımaya bırakıyoruz. Hamuru iki bezeye bölüp tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz.

Kalıbın altına açtığımız ilk hamuru koyup üzerine ılımış kremayı döküyoruz. Üzerine diğer hamuru kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Üzerini pudra şekeri ve doğranmış incir ile süslüyoruz.

Oktay Usta Piliç Soteli Patlıcan Beğendi

Piliç Soteli Patlıcan Beğendi Tarifi
Beğendisi İçin:
4 Patlıcan
2 Çorba K. Un
2 Su B. Süt
1 Çorba K. Tereyağı
50 Gr Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Muskat
Piliç Sote İçin:
1 Tavuk Gögsü
3 Yeşil Biber
3 Domates
3 Diş Sarımsak
Taze Kekik
Sıvıyağ
Tuz
Değirmen Karabiber

Hazırlanışı
Patlıcanları közleyip soyuyoruz. Soyduktan sonra ince bir şekilde doğruyoruz. Tencerede, tereyağı ve unu kavurup sütü ekliyoruz. Piştikten sonra altını kapatıp tuz, karabiber, muskat ve kaşar ekleyip karıştırıyoruz. İnce doğranmış patlıcanlarıda ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Piliç sote için, tavuk ğöğsünü kuşbaşı doğruyoruz. Biber ve domatesi doğruyoruz.

Tavanın içerisinde sıvıyağ ile birlikte önce tavuk ardından biber ve domatesleri ekleyip kavuruyoruz. Rendelenmiş sarımsakları ekliyoruz. Doğranmış taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip iyice kavrulduktan sonra altını kapatıyoruz. Patlıcanlı beğendiyi servis tabağına alıyoruz. Üzerine tavuk soteyi koyup servis ediyoruz.

Oktay Usta Vişne Soslu Elma Tatlısı

3 Kırmızı Elma
2 Yumurta
1 Çay B. Süt
2 Çorba K. Un
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Sosu İçin:
1 Kase Vişne
1 Çay B. Tozşeker
1 Çorba K. Nişasta
1 Su B. Su
Üzeri İçin:
Antep Fıstığı
Taze Nane

Hazırlanışı
Elmaları soyup içlerini çıkartıyoruz. Elmaları yuvarlak dilim şeklinde kesiyoruz. Karıştırma kabının içine 2 yumurta, süt ve unu koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz.Elma dilimlerini önce unlayıp sonra karışımın içine sokuyoruz. Ardından kızgın yağda kızartıyoruz.

Sosu için, tencerenin içine, vişne, toz şeker, nişasta ve suyu koyup pişiriyoruz. Kızarttığımız elmaları servis tabağına alıp üzerine vişne sosunu döküyoruz. Üzerini isteğe göre antep fıstığı ve nane ile süslüyoruz.

Oktay Usta Reyhanlı Domatesli Açma Börek

Reyhanlı Domatesli Açma Börek:
4 Su B. Un
1 Tatlı K. Tuz
3 Çorba K. Sıvıyağ
Aldığı Kadar Su
İç Harcı İçin:
4 Tane Domates
2 Kuru Soğan
1 Tutam Reyhan
Tuz,Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı
Hamuru için, un, sıvıyağ, tuz ve kıvamını alması için biraz su ekleyip yoğuruyoruz. İç harcı için, domatesleri sıcak suyun içinde 5 dakika bekletiyoruz. Sudan çıkartıp soğuk su dolu bir kabın içine bırakıp kabuklarını soyuyoruz.Soğanları doğruyoruz. Zeytinyağı ile tavada kavuruyoruz. Soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp soğanlara ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Reyhanı doğrayıp domateslere ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tabak büyüklüğünde açıyoruz.Tereyağını eritiyoruz. Açtığımız hamurların üzerine tereyağı sürüp iki eşit parça olmak üzere üst üste koyuyoruz. İki ayrı hamur olarak merdane ile tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz.

İlk hamuru yağlanmış fırın tepsisinin tabanına koyup domatesli harcı döküyoruz. Diğer hamuru üzerine kapatıyoruz. Üzerine bir yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Copyright © 2011. Etki Spor . All Rights Reserved