Popüler Yayınlar

BÖRÜLCE ÇORBASI

27 Mayıs 2011 Cuma

MALZEMELER;
200 gram dana eti
1 su bardağı kuru börülce
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 tutam taze kişniş
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı köri
1 adet kırmızı soğan
½ çay kaşığı kimyon
5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI;
Börülceleri bir gün öncesinden ıslatıp haşladıktan sonra süzün. Ayrı bir tencerede eti ve yemeklik doğranmış soğanı soteleyin. Sonra küp şeklinde doğradığınız havuç ve baharatları ilave ederek kavurduktan sonra 5 su bardağı su ilave edin. Su kaynadıktan sonra küp doğranmış kerevizi ilave edin. Sonra sırasıyla haşlanmış börülce, doğranmış kişniş ve maydanozu ilave edin. Beş dakika birlikte kaynattıktan sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

KAKAOLU CEVİZLİ PEKMEZ TATLISI

MALZEMELER;
1 su bardağı pekmez
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı soğuk su
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi

HAZIRLANIŞI;
Mısır nişastası ve kakaoyu derin bir kaba aktarıp üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ilave edin. Tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar ezin. Üzerine kalan 2 su bardağı suyu, şekeri ve pekmezi de ilave ettikten sonra tekrar karıştırın. Bu nişastalı pekmezli suyu orta boy bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yine sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Henüz sıcak haldeyken çekilmiş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Sık sık karıştırarak tatlının ılıklaşmasını bekleyin. Pekmezli pelteyi ister kup bardaklarına ya da muhallebi kaselerine, ister geniş ve kenarları yüksek bir servis tabağına aktarın. Soğuması için buzdolabında 3-4 saat bekletin. Üzerini rendelenmiş çikolata, fındık ve cevizle süsleyerek servis edin. İyice soğuduktan sonra tıpkı pasta gibi dilimleyerek de servise sunabilirsiniz.

KISIR Tarifi - Kısır Nasıl yapılır - Kısır Malzemeleri

MALZEMELER;
1 demet maydanoz
2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 demet dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
Salata yaprakları
2 çorba kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 paket Lays

HAZIRLANIŞI;
Bulguru 2-3 kere yıkayın.Bir borcamın içine yayıp üzerine çıkacak kadar kaynar su koyup üzerini kapatın.Bulgur soğuduktan sonra içine ince kıyılmış taze soğan maydanoz dereotu nane, domates, biber salçası tuz kırmızı biber pulbiber,zeytinyağ ve limon suyu ilave ederek karıştırın. Servis etmeden önce kıtırlık vermesi için üzerine parçalanmış kekikli Laysleri atın.
 
Copyright © 2011. Etki Spor . All Rights Reserved