Popüler Yayınlar

Ballı ve Kıtır Bisküvili Pasta

20 Nisan 2011 Çarşamba

Herşey Tadında BALLI VE KITIR BİSKÜVİLİ PASTA
MALZEMELER;
150 g.tereyağı
150 g. toz şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı karbonat
400 g. un
Krema için;
500 ml süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı vanilya
200 g. pudra şeker
100 g. tereyağı
1 yemek kaşığı portakal suyu
Süslemek için;
Çilek
Nane yaprakları

HAZIRLANIŞI;
Krema için, süt, nişasta ve unu tencereye alıp iyice çırpın. Unun kokusu gidinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın şeker, tereyağı ve portakal suyunu ekleyip karıştırın. Ilınana kadar mikserle çırpın. Pastanın kıtır bisküvisi için gerekli tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Malzemeler özleşinceye kadar yoğurun. Hamuru oklavayla yarım cm kalınlığında açıp iki eşit dikdörtgen şeklinde kesin.

Yağlı kağıt serili tepsiye alarak önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alarak soğutun. Çileklerin yarısını dilimleyip kremaya karıştırın. Katlardan birinin üzerine kremalı çilekleri yerleştirin. Üzerine diğer kıtır bisküvi katını yerleştirin. Kalan kremayı krema sıkma torbasına doldurup bisküvinin üzerine dekoratif şekilde sıkın. Üzerine kalan çilekleri dizin. Bir saat dinlendirin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Yufkalı Tavuk Sarması

YUFKALI TAVUK SARMASI;
MALZEMELER;
4 adet tavuk budu
1 adet yufka
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak soya sosu, sirkeyi, ve köriyi küçük bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Kekik ve tuzu da ilave edin. Tavuk butlarını hazırladığınız bu karışıma bulayın. Yarım saat kadar dinlendirin. Yufkayı düz bir zemine yayın. Uzunlamasına dört eşit parçaya ayırın.

Tereyağıyla yufkaları iyice yağlayın. Sosa batırdığınız tavukları kesilmiş yufkaların içine koyup rulo biçiminde sıkıca sarın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Tavukları tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Not; yufkaların daha iyi kızarması için üzerine yoğurt ya da yumurta sarısı da sürülebilir.

Fesleğenli Dometes Salatası

FESLEĞENLİ DOMATES SALATASI
MALZEMELER;
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
15 adet turşulu zeytin
1 kutu tonbalığı konservesi
3 adet taze soğan
4-5 adet kornişon turşu
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
1 bağ fesleğen
Tuz
5-6 adet domates

HAZIRLANIŞI;
Domateslerin tepe kısmını kapak ya da zigzaglı olacak şekilde kesin. İç kısımlarını çıkartın. Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra yeterince suda haşlayın. Ateşin üzerinden aldıktan sonra, suyu varsa süzün. Zeytinleri ve kornişon turşuları küçük küçük doğrayın. İnce kıyılmış maydanozu, ufalanmış ton balığını, zeytin ve turşuların üzerine ekleyin. Sonra pirinci ve tuzu katın. Zeytinyağı ve limon suyunu ayrı bir kapta çırpın. Malzemelerin üzerine ilave edin, karıştırın. Bu karışımı domateslerin içlerine doldurun. Süsleyip servis edin
 
Copyright © 2011. Etki Spor . All Rights Reserved