Home » » Portakallı irmik tatlısı

Portakallı irmik tatlısı

Sütü kaynatın. Tozşeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp, 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alın. İçine kuş üzümlerini ve bademleri atın. Yumurtaları da ekleyip, iyice çırpın. Muhallebi kaselerini suyla çalkalayın. Tatlıyı kaselere doldurun. Önceden oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Portakalları dilimleyin. Servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlıların üzerinde gezdirip, servis yapın.

MALZEMELER
* 4 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığıtozşeker
* 1 paket vanilya
* 1 adet portakalkabuğu rendesi
* 1 su bardağındanfazla irmik
* 1 çorba kaşığı kuşüzümü
* Yarım su bardağıdövülmüş badem
* 2 adet yumurta
* 2 adet portakal
* 100 gr. bitterçikolata
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Etki Spor . All Rights Reserved