Popüler Yayınlar

TARÇINLI FINDIK KURABİYE

28 Nisan 2011 Perşembe

HER ŞEY TADINDA TARÇINLI FINDIK KURABİYE
MALZEMELER;
1paket margarin
1paket vanilya
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Aldığı kadar un
Üstü için;
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI;
Yumuşamış margarine pudra şekeri vanilya ve çekilmiş fındık ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Fındık büyüklüğünde elinizde yuvarlayın, tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin. Tarçın ve pudra şekerini karıştırın. Kurabiyeler sıcakken tarçınlı pudra şekerine bulayın. Servis edin.

TAVUKLU COLESLAW SALATASI

HER ŞEY TADINDA TAVUKLU COLESLAW SALATASI
MALZEMELER;
½ kg tavuk göğüs eti
1adet havuç
1 adet soğan
8 yaprak beyaz lahana
1 çay bardağı konserve tane mısır
Sos için;
1.5 çay bardağı mayonez
1 yemek kaşığı limon suyu
Sarımsaklı çeşni
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI;
Tavuğu haşlayıp etlerini didikleyin. Lahana yapraklarını ince doğrayın. Üzerine tuz ekleyip 20 dakika bekletin. Bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün. Derin bir kaba havucu rendeleyin. Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin. Mısırı ilave edin. Lahanalarla tavukları ilave edip harmanlayın. Sos için, mayonez, limon suyu, sarımsaklı çeşni, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız salata karışımının üzerine sosu ekleyip iyice harmanlayın. 1 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.

YUFKA İLE KOLAY MANTI

HER ŞEY TADINDA YUFKA İLE KOLAY MANTI
MALZEMELER;
1 adet yufka
200 g. kıyma
½ adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
½ tatlı kaşığı biber salçası
4-5 dal maydanoz
Bir tutam tuz
½ su bardağı ayran
Bir tutam karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI;
Yufkayı ikiye bölün. İki parçaya da ayranı kaşıkla sürün. Soğanı ve maydanozu incecik doğrayın. Kıymaya tuz ve karabiber ilave edin, tüm malzemeleri karıştırın. Yufkanın geniş parçasına kıymalı harçtan koyun. İncecik sararak rulo oluşturun. İki parmak kalınlığında kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derecede üzerleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca sarımsaklı yoğurt dökün. Bir tavaya yağları alın. Yağlar kızınca biber salçası ve naneyi ilave edin, biraz ocakta tutun, üzerine dökün. Servis edin
 
Copyright © 2011. Etki Spor . All Rights Reserved