Beğendisi İçin:
4 Patlıcan
2 Çorba K. Un
2 Su B. Süt
1 Çorba K. Tereyağı
50 Gr Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Muskat
Piliç Sote İçin:
1 Tavuk Gögsü
3 Yeşil Biber
3 Domates
3 Diş Sarımsak
Taze Kekik
Sıvıyağ
Tuz
Değirmen Karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanları közleyip soyuyoruz. Soyduktan sonra ince bir şekilde doğruyoruz. Tencerede, tereyağı ve unu kavurup sütü ekliyoruz. Piştikten sonra altını kapatıp tuz, karabiber, muskat ve kaşar ekleyip karıştırıyoruz. İnce doğranmış patlıcanlarıda ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Piliç sote için, tavuk ğöğsünü kuşbaşı doğruyoruz. Biber ve domatesi doğruyoruz.
Tavanın içerisinde sıvıyağ ile birlikte önce tavuk ardından biber ve domatesleri ekleyip kavuruyoruz. Rendelenmiş sarımsakları ekliyoruz. Doğranmış taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip iyice kavrulduktan sonra altını kapatıyoruz. Patlıcanlı beğendiyi servis tabağına alıyoruz. Üzerine tavuk soteyi koyup servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder