2 Yumurta
1 Çay B. Süt
2 Çorba K. Un
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Sosu İçin:
1 Kase Vişne
1 Çay B. Tozşeker
1 Çorba K. Nişasta
1 Su B. Su
Üzeri İçin:
Antep Fıstığı
Taze Nane
Hazırlanışı
Elmaları soyup içlerini çıkartıyoruz. Elmaları yuvarlak dilim şeklinde kesiyoruz. Karıştırma kabının içine 2 yumurta, süt ve unu koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz.Elma dilimlerini önce unlayıp sonra karışımın içine sokuyoruz. Ardından kızgın yağda kızartıyoruz.
Sosu için, tencerenin içine, vişne, toz şeker, nişasta ve suyu koyup pişiriyoruz. Kızarttığımız elmaları servis tabağına alıp üzerine vişne sosunu döküyoruz. Üzerini isteğe göre antep fıstığı ve nane ile süslüyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder