Hamuru İçin:
2 Yumurta
2 Çorba K. Yoğurt
125 Gr Tereyağı
3 Çorba K. Pudra Şekeri
1 P. Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
Kreması İçin:
2 Su B. Süt
1 Yumurta Sarısı
1 Çay B. Tozşeker
1 Çorba K. Un
1 Çorba K. Nişasta
1 Çay B. Tozşeker
1 Tatlı K. Tereyağı
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
İncir Reçeli
Hazırlanışı
Hamuru için, yumurta, yoğurt, tereyağı, pudra şekeri, kabartma tozu ve 10 kaşık un koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. İç harcı için, tereyağı, süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı tencerenin içinde pişirip ılımaya bırakıyoruz. Hamuru iki bezeye bölüp tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz.
Kalıbın altına açtığımız ilk hamuru koyup üzerine ılımış kremayı döküyoruz. Üzerine diğer hamuru kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Üzerini pudra şekeri ve doğranmış incir ile süslüyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder