4 Su B. Un
1 Tatlı K. Tuz
3 Çorba K. Sıvıyağ
Aldığı Kadar Su
İç Harcı İçin:
4 Tane Domates
2 Kuru Soğan
1 Tutam Reyhan
Tuz,Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Hamuru için, un, sıvıyağ, tuz ve kıvamını alması için biraz su ekleyip yoğuruyoruz. İç harcı için, domatesleri sıcak suyun içinde 5 dakika bekletiyoruz. Sudan çıkartıp soğuk su dolu bir kabın içine bırakıp kabuklarını soyuyoruz.Soğanları doğruyoruz. Zeytinyağı ile tavada kavuruyoruz. Soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp soğanlara ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Reyhanı doğrayıp domateslere ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tabak büyüklüğünde açıyoruz.Tereyağını eritiyoruz. Açtığımız hamurların üzerine tereyağı sürüp iki eşit parça olmak üzere üst üste koyuyoruz. İki ayrı hamur olarak merdane ile tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz.
İlk hamuru yağlanmış fırın tepsisinin tabanına koyup domatesli harcı döküyoruz. Diğer hamuru üzerine kapatıyoruz. Üzerine bir yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder